Θέλω να γίνω εκπαιδευτής σκύλων

Θέλω να γίνω εκπαιδευτής σκύλων

Θέλω να γίνω εκπαιδευτής σκύλων

 

Πώς να επιλέξω σχολή;

 

Η έρευνα αγοράς είναι ο πιο σωστός τρόπος προσέγγισης για να έχεις μία όσο το δυνατόν πιο σωστή και ολοκληρωμένη εικόνα. Στην περίπτωση των σχολών για εκπαιδευτές σκύλων θα πρέπει να δώσεις έμφαση σε κάποια πολύ σημαντικά σημεία.

 • Πιστοποιήσεις
 • Αξιοπιστία
 • Αντικείμενο διδασκαλίας
 • Μέθοδος διδασκαλίας
 • Εμπειρία
 • Εγγυήσεις
 • Υποστήριξη
 • Κόστος σπουδών
 • Δυνατότητες

Ας τα δούμε ένα ένα με τη σειρά:

Πιστοποιήσεις

Όπως πιθανόν να έχεις ήδη διαβάσει στο δωρεάν e-book μας «Τι επιπέδου εκπαιδευτής μπορείς να γίνεις;», στην Ελλάδα το επάγγελμα του Εκπαιδευτή Σκύλων δεν είναι αναγνωρισμένο και δεν προστατεύεται από κάποιον φορέα αναγνώρισης.

Από τη στιγμή λοιπόν που δεν είναι αναγνωρισμένο το επάγγελμα, πιστεύεις ότι θα είναι οι σχολές που σε προετοιμάζουν για αυτό;

Αν ψάχνεις για επίσημη κρατική αναγνώριση, δε θα βρεις γιατί πολύ απλά, δεν υπάρχει.

Θέλω να γίνω εκπαιδευτής σκύλων

Αυτό που επιβάλλεται να ψάξεις και να απαιτήσεις, είναι το τι πιστοποιήσεις υπάρχουν και το αν το σύστημα με το οποίο θα σε διδάξουν, είναι σωστό και κατάλληλο για να σου μεταφέρει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες.

Η διεξαγωγή των μαθημάτων του Μίλα στο Σκύλο σου Dog Trainer Academy είναι συμβατή με το ISO 29990. Το ISO 29990 είναι πρόγραμμα ενός διεθνή οργανισμού και σαν στόχο έχει τον συνεχή έλεγχο, αξιολόγηση και βελτίωση συστημάτων μη τυπικής εκπαίδευσης.

Μη τυπική εκπαίδευση είναι η εκπαίδευση που παρέχεται σε οργανωμένο εκπαιδευτικό πλαίσιο εκτός του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος και μπορεί να οδηγήσει στην απόκτηση πιστοποιητικών αναγνωρισμένων σε εθνικό επίπεδο. Περιλαμβάνει την αρχική επαγγελματική κατάρτιση, τη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση και τη γενική εκπαίδευση ενηλίκων.

Η φοίτηση στη σχολή για Σωστούς Επαγγελματίες Εκπαιδευτές Σκύλων του Μίλα στο Σκύλο σου έχει εγγύηση αποτελέσματος (και πολλά άλλα).

Αξιοπιστία

Το ότι ένας άνθρωπος ή ένας φορέας λέει ότι μπορεί να κάνει κάτι, δεν είναι αρκετό. Πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις! Ή, τουλάχιστον, κάποιο δείγμα της δουλειάς.

Αναζήτησε άρθρα, βιβλία, βίντεο, μαρτυρίες, εγγυήσεις… πράγματα που θα σε κάνουν να καταλάβεις αν αυτά που σου υπόσχονται θα είναι αυτά που θα πάρεις. Το Μίλα στο Σκύλο σου Dog Trainer Academy έχει δεκάδες άρθρα, βιβλία, βίντεο, μαρτυρίες, εγγυήσεις στη διάθεση σας, για να κρίνετε μόνοι σας.

Αντικείμενο Διδασκαλίας

Τι ακριβώς θα μάθετε; Θα σας διδάξουν απλά έναν σύστημα εκπαίδευσης σκύλων ή θα σας δώσουν όλα τα εφόδια που κρίνονται απαραίτητα για έναν σωστό εκπαιδευτή;

Στο e-book μας «Τι επιπέδου εκπαιδευτής μπορείς να γίνεις;», το οποίο μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν στο www.dogtraineracademy.gr, για λόγους ευκολότερης κατανόησης χωρίζουμε τους διάφορους εκπαιδευτές σε επίπεδα (levels) και περιγράφουμε τις διαφορές στις γνώσεις, τις εμπειρίες και στη φιλοσοφία που έχει το ένα επίπεδο από το άλλο.

Θέλω να γίνω εκπαιδευτής σκύλων

Στη σχολή Εκπαιδευτών του Μίλα στο Σκύλο σου, δεν σας διδάσκουμε απλά ένα τυπικό σύστημα εκπαίδευσης, αλλά σας προσφέρουμε όλα τα απαραίτητα εφόδια για να γίνετε ότι επιπέδου εκπαιδευτής επιθυμείτε.

Συγκεκριμένα οι σπουδαστές μας θα αποκτήσουν γνώσεις, τεχνικές και εμπειρία πάνω σε:

 • Ψυχολογία σκύλων
 • Εκπαίδευση σκύλων
 • Τι ορίζει ο νόμος για διαφορά θέματα που τους αφορούν
 • Βασικές αρχές που κρίνονται απαραίτητο να κατέχει ένας σωστός εκπαιδευτής σκύλων
 • Ψυχολογία του Ιδιοκτήτη, εξειδικευμένα συστήματα και τεχνικές για να γίνετε πιο προσιτοί και κατανοητοί στους ιδιοκτήτες
 • Αρχές Φροντίδας και Καλλωπισμού, βασικές αρχές, που κρίνονται απαραίτητο να κατέχει ένας σωστός εκπαιδευτής σκύλων
 • Γραμματειακή Υποστήριξη, βασικές αρχές ώστε να δημιουργήσετε σωστές και οργανωμένες λίστες πελατών και αρχεία
 • Συμβουλές Μάρκετινγκ, πώς να βρείτε τους πρώτους πελάτες και κερδίσετε περισσότερα από αυτά που πιστεύετε

Επιπλέον, το Μίλα στο Σκύλο σου Dog Trainer Academy είναι το μόνο που θα σας διδάξει το καινοτόμο σύστημα Ε.Σ.Σ.Α. και τις τεχνικές του, που σας δίνουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να δημιουργήσετε εξειδικευμένα προγράμματα για κάθε χαρακτήρα σκύλου.

Μέθοδοι διδασκαλίας

Η γνώση και η εμπειρία σε ένα αντικείμενο δεν είναι αρκετά για να είναι κάποιος καλός δάσκαλος. Χρειάζεται γνώση και εμπειρία πάνω στην εκπαίδευση ανθρώπων.

Στη σχολή του Μίλα στο Σκύλο σου καινοτομούμε και σε αυτό το επίπεδο. Χρησιμοποιώντας κάποιες από τις αρχές του Ε.Σ.Σ.Α. έχουμε δημιουργήσει μία καινοτόμα μέθοδο εκμάθησης, η οποία είναι συμβατή με το ISO29990.

Σε μας, οι μαθητές ωθούνται να μπουν στη θέση του δασκάλου, του κηδεμόνα και του κατοικίδιου που θα εκπαιδεύσουν. Όλα γίνονται εύκολα και απλά χρησιμοποιώντας κάποιες από τις καινοτόμες τεχνικές του συστήματος Ε.Σ.Σ.Α.

Τέλος, στο Μίλα στο Σκύλο σου Dog Trainer Academy οι μαθητές καλούνται να αξιολογήσουν τις μεθόδους διδασκαλίας, το αντικείμενο διδασκαλίας, τους δασκάλους, τα μαθήματα και να κάνουν προτάσεις για τη βελτίωσή τους. Αυτό, εκτός του ότι γίνεται με ένα σύστημα που ακονίζει την αντίληψη και την κριτική σκέψη των μαθητών, βελτιώνει συνέχεια το επίπεδο της σχολής.

Επιπλέον, οι παλιότεροι μαθητές ενημερώνονται για τις βελτιώσεις με έγγραφα, email ή άλλου είδους επικοινωνία και έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν σε ειδικά μαθήματα ή σεμινάρια που θα καλύψουν τα κενά και θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα των γνώσεων και των εμπειριών τους.

Εμπειρία

Όπως αναφέραμε ήδη στις «Μεθόδους Διδασκαλίας», η γνώση και η εμπειρία σε ένα αντικείμενο δεν είναι αρκετά για να είναι κάποιος καλός δάσκαλος. Ωστόσο, είναι προϋποθέσεις.

Όσο καινοτόμες και αξιόπιστες και πιστοποιημένες και να είναι οι μέθοδοι διδασκαλίας κάποιου, δεν είναι αρκετές για να σας διδάξει κάτι που δεν γνωρίζει. Ελέγξτε την εμπειρία των δασκάλων σας. Αναζητήστε βιογραφικά, έργα, επιτυχίες ή αποτυχίες. Ψάξτε να βρείτε άρθρα, βιβλία, βίντεο, ρεπορτάζ και οτιδήποτε μπορεί να σας δώσει μία εικόνα για τις γνώσεις και τις εμπειρίες του.

Στο Μίλα στο Σκύλο σου Dog Trainer Academy έχουμε εξειδικευμένους συνεργάτες για οποιοδήποτε αντικείμενο διδάσκουμε. Γνωρίστε την ομάδα μας!

Θέλω να γίνω εκπαιδευτής σκύλων

Εγγυήσεις και υποστήριξη

Φοιτήσατε σε μια σχολή. Και μετά;
Τι γίνεται αν χρειάζεστε βοήθεια, έξτρα πρακτική, εξειδίκευση;

Τι γίνεται αν χρειάζεστε συμβουλές μάρκετινγκ, η διαχείρισης; Αν έχετε προβληματισμούς ή δυσκολίες;

Σε εμάς υπάρχει η εγγύηση Always there for you. Όσο μας χρειάζεστε, θα βρισκόμαστε δίπλα σας και θα σας υποστηρίζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε, για όσο χρόνο χρειάζεστε, με έξτρα μαθήματα, σημειώσεις, πρακτική, συμβουλές μάρκετινγκ και οργάνωσης.

Επιπλέον, για τους μαθητές που το επιθυμούν, θα υπάρχει και η δυνατότητα συνεργασίας.

Κόστος σπουδών

Το κόστος είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία που θα πρέπει να εξετάσεις!
Ωστόσο, για να έχουμε μια σωστή εκτίμηση, θα πρέπει να το συγκρίνουμε σε σχέση με το προϊόν.

Είμαι σίγουρος πώς αν κάποιος το ψάξει αρκετά, θα βρει διάφορους τρόπους να γίνει εκπαιδευτής και κάποιοι θα είναι λιγότερο πολυδάπανοι από κάποιους άλλους.

Η λέξη κλειδί εδώ, είναι το πολυδάπανοι. Το να γίνει κάποιος Σωστός Εκπαιδευτής Σκύλων, απαιτεί διάφορες δαπάνες. Χρήματα, χρόνο, ενέργεια…

Πρώτα από όλα για να γίνεις κύριος των απαραίτητων γνώσεων, δεξιοτήτων και τεχνικών επάνω στην ψυχολογία και την εκπαίδευση σκύλων. Στη συνέχεια να γίνεις κύριος των απαραίτητων γνώσεων, δεξιοτήτων και τεχνικών πάνω σε τεχνικές μάρκετινγκ, πωλήσεων, ψυχολογία πελατών, ικανότητες μετάδοσης, δημόσια ομιλία.

Ωστόσο, πολλές φορές, πάνω στο άγχος και την πίεση που δημιουργεί η εποχή της κρίσης στην Ελλάδα, μας ξεφεύγει το προφανές και στην προσπάθειά μας να πληρώσουμε όσο το δυνατόν λιγότερα, βγαίνουμε χαμένοι. Μεγάλοι χαμένοι!

Στο δωρεάν e-book μας, αναφέρουμε διάφορα παραδείγματα για το πώς μπορεί να συμβεί αυτό…

Ας δούμε μερικά και εδώ:

Πηγαίνουμε σε μία σχολή γιατί είναι πιο οικονομική. Αν αυτά που προσφέρει είναι ίδια με κάποια πιο ακριβή σχολή, καλά θα κάνετε.

Ωστόσο θέλει προσοχή! Ελέγξτε όλα τα σημεία που θέλουν προσοχή (Πιστοποιήσεις, Αξιοπιστία, Αντικείμενο διδασκαλίας, Μέθοδο διδασκαλίας, Εμπειρία, Εγγύηση, Υποστήριξη, Δυνατότητες). Πολλές φορές στην προσπάθειά μας να εξοικονομήσουμε μερικές εκατοντάδες ευρώ χάνουμε τα σημαντικότερα κομμάτια.

Θα σας διδάξει η σχολή που θα πάτε κάποιο καινοτόμο και σύστημα για να βγάζετε εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης; Θα σας διδάξει πώς να βρίσκετε πελάτες; Ψυχολογία ιδιοκτήτη; Μεταδοτικότητα; Έχει πρόγραμμα συνεργασίας;

Μπορεί να γλυτώσετε κάποια χρήματα μόνο και μόνο για να χάσετε πολλά περισσότερα στο μέλλον.

Προσπαθούμε να μάθουμε μόνοι μας. Ξεχάστε το. Ακόμα και αν δεν απογοητευθούμε ποτέ και δε μάθουμε κάτι λάθος, θα πάρει χρόνια.

Δεν μιλάω για να μάθουμε 5 ή 10 κολπάκια ή να μάθουμε έναν σκύλο να κάθεται και να δίνει το χέρι του. Μιλάω για να γίνουμε Σωστοί Εκπαιδευτές Σκύλων, να λύνουμε σοβαρά προβλήματα (φοβίες, επιθετικότητα, έλλειψη εμπιστοσύνης, άγχος), να δημιουργούμε εξειδικευμένα προγράμματα (συγκέντρωσης, διαχείρισης συναισθημάτων, υπομονής), να δημιουργούμε λύσεις εκεί που μοιάζει να μην υπάρχουν (υπερ-ενεργητικότητα, εμμονές, ανακατεύθυνση ενστίκτων).

Μερικές φορές η απόσταση από τον τόπο διαμονής μοιάζει απογοητευτική. Πιστέψτε με, δεν είναι. Το θέμα είναι να υπάρχει η δυνατότητα, οι μηχανισμοί, τα συστήματα και η διάθεση να κάνουμε αυτό που είναι καλύτερο για εμάς.

Στη σχολή Εκπαιδευτών του Μίλα στο Σκύλο σου, έχουμε δομήσει τα μαθήματα με τέτοιον τρόπο ώστε:

 • Να διευκολύνεστε στον τρόπο πληρωμής.
 • Να μπορούν να τα παρακολουθήσουν ακόμα και αυτοί που δεν διαμένουν μόνιμα στην Κέρκυρα.
 • Να αποκτήσουν όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να μπορούν ξεκινήσουν άμεσα, σωστά και με γερές βάσεις τη σταδιοδρομία τους.

Θέλω να γίνω εκπαιδευτής σκύλων

Δυνατότητες

Υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας; Σε τι επίπεδο; Σε ποιόν τομέα; Τι έχω να κερδίσω; Τι έχει η σχολή να κερδίσει;

Στο Μίλα στο Σκύλο σου Dog Trainer Academy έχουμε διάφορα πακέτα συνεργασίας. Από απλές συστάσεις έως και πλήρη συνεργασία.

Ο κάθε σπουδαστής, ανάλογα με τον τομέα που του αρέσει και το επίπεδο που αισθάνεται άνετα, μπορεί να συμμετάσχει σε διάφορες δραστηριότητες: dog walking, μαθήματα με πελάτες, σεμινάρια για το κοινό, youtube, παρουσιάσεις, παράδοση μαθημάτων σε άλλους που επιθυμούν να γίνουν εκπαιδευτές, pet taxi κα.

Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές μας αποκτούν ακόμα περισσότερη εμπειρία, γνωριμίες, αναγνωσιμότητα, χρήματα και εμείς διακρινόμαστε για τους Σωστούς Επαγγελματίες Εκπαιδευτές Σκύλων που διδάσκουμε, για τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που προσφέρουμε και, το σημαντικότερο, για το ότι θα έχουμε Σωστούς και Αξιόπιστους Εκπαιδευτές για να συνεργαστούμε…

Να έχεις μία συνετή επιλογή…

μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook
Twitter