ποιος είναι ο Ηλίας Ραϋμόνδης

Ηλίας Ραϋμόνδης - Σχολή Εκπαιδευτών Σκύλων

Είμαι ο Ηλίας και είμαι:

· Επαγγελματίας Εκπαιδευτής Σκύλων Υψηλού Επιπέδου
· Επαγγελματίας Εκπαιδευτής Σωστών Εκπαιδευτών Σκύλων, Μίλα στο Σκύλο σου Dog Trainer Academy
· Ειδικός στην Επικοινωνία μεταξύ Σκύλων και Ανθρώπων
· Εκπαιδευτής Ανθρώπων και Χρηστών Ψυχικής Υγείας
· Συγγραφέας
· Αρθρογράφος
· Youtuber

Εκπαιδεύω σκύλους από το 1995 και ανθρώπους από το 1998

Γνώσεις και Ικανότητες Εκπαίδευσης Ανθρώπινου δυναμικού

Το 2000 προσλήφθηκα σε πρόγραμμα επαγγελματικής αποκατάστασης χρηστών ψυχικής υγείας. Εκεί, μαζί με κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, ψυχιάτρους και άλλους συνεργάτες, αρχίσαμε να δημιουργούμε προγράμματα εκπαίδευσης για την επαγγελματική αποκατάσταση χρηστών ψυχικής υγείας.

Το δικό μου αντικείμενο ήταν η Αρτοποιεία – Ζαχαροπλαστική. Έπρεπε να δημιουργήσω ένα πρόγραμμα που να διδάσκει σε χρήστες ψυχικής υγείας να παρασκευάζουν ψωμί και γλυκά. Το αποτέλεσμα (μετά από χρόνια) ήταν η δημιουργία ενός Αρτοζαχαροπλαστείου στο οποίο εργάζονται με αμοιβή χρήστες ψυχικής υγείας και το οποίο λειτουργεί ακόμα και σήμερα.

Ταυτόχρονα έκανα μαθήματα σε σχολές του ΟΑΕΔ, καθώς και ιδιαίτερα για όποιον ήθελε να βελτιώσει τις γνώσεις και τις τεχνικές του πάνω στην αρτοποιία, τη ζαχαροπλαστική και το μάρκετινγκ.

Γνώσεις και Ικανότητες σε Ψυχολογία και Εκπαίδευση Σκύλων

Επικοινωνώ και εκπαιδεύω σκύλους σχεδόν όλη μου τη ζωή. Ωστόσο, τα μεγαλύτερα και καλύτερα αποτελέσματα ξεκίνησα να τα έχω όταν άρχισα να παρακολουθώ σχολές και σεμινάρια για την Ψυχολογία και την Εκπαίδευση Σκύλων. Εκεί άρχισε το πάντρεμα της εμπειρίας μου με τη γνώση και τις επιστημονικές τεχνικές εκπαίδευσης. Παρακολούθησα, και συνεχίζω να παρακολουθώ, σχολές και σεμινάρια σε Ολλανδία, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Γιάννενα… και σκοπεύω να γυρίσω όλον τον κόσμο!

Από το 2012 διοργανώνω δικά μου σεμινάρια με διάφορα αντικείμενα πάνω στην Επικοινωνία, την Ψυχολογία και την Εκπαίδευση Σκύλων καθώς και με τις ιδιαιτερότητες που έχει η συμβίωση μεταξύ σκύλων και ανθρώπων.

Το Καινοτόμο Σύστημα Ε.Σ.Σ.Α.

Όλη αυτή η γνώση και η εμπειρία, σε συνδυασμό με τον Κερκυραϊκό Εκπαιδευτικό Όμιλο PLUS, τον ειδικό πάνω στο εξειδικευμένο πρόγραμμα ISO29990 (ειδικό πρόγραμμα ενός διεθνή οργανισμού που σαν στόχο έχει τον συνεχή έλεγχο, αξιολόγηση και βελτίωση συστημάτων μη τυπικής εκπαίδευσης) Γιάννη Βραδή, με πολλούς μαθητές και εθελοντές και με πολλή σκληρή δουλειά, οδήγησαν στη δημιουργία ενός καινοτόμου προγράμματος που συνδυάζει όλα τα θετικά και κανένα από τα αρνητικά της εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, το Καινοτόμο Σύστημα Ε.Σ.Σ.Α., καθοδηγεί τα άτομα που το έχουν σπουδάσει και το εφαρμόζουν ώστε να δημιουργήσουν εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης βασισμένα στον χαρακτήρα και τις ιδιαιτερότητες κάθε εκπαιδευόμενου.

Είναι ένα αμάλγαμα πολλών συστημάτων και επιστημονικών μεθόδων εκπαίδευσης και αποτελείται από μοναδικές τεχνικές που δίνουν έμφαση στην Επικοινωνία, τη Συνεργασία, τον Σεβασμό και την Αγάπη… (Ε.Σ.Σ.Α.)

Σύντομα θα κυκλοφορήσει και το βιβλίο που θα το αναλύει…

Με Εκτίμηση,

Ηλίας Ραϋμόνδης
Επαγγελματίας Εκπαιδευτής Σκύλων και Ανθρώπων
Επαγγελματίας Εκπαιδευτής για Σωστούς Εκπαιδευτές Σκύλων
Ειδικός στην επικοινωνία μεταξύ σκύλων και ανθρώπων